Kost og sundhed på IEG

På efterskolen serveres der dagligt seks måltider, de består som regel af:

  • Morgenmad: Havregryn, cornflakes, mysli og havrekræs. Kaffe, te, ost, minimælk og brød mv.
  • Middagsmad: Spændende og varierede varme retter med frisk salat, råkost eller kogte grøntsager.
  • Aftensmad: buffet med et stort udvalg af pålæg, salat, frugt og enkelte varme retter
  • Tre mellemmåltider: kan bestå af frugt, boller, knækbrød eller andet. Hver eftermiddag tilbydes der rugbrød og leverpostej.
  • Eleverne får tilbudt vand til alle deres måltider.

Når I skal ud af huset, vil du få mulighed for at smøre en madpakke. Den kan blandt andet bestå af rugbrød, fiberholdigt madpakketilbud som sandwich og lignende, samt grønt og frugt.

Vi prøver også at bekæmpe madspild.

Vi gør os umage i køkkenet for at begrænse madspild. Eleverne lærer gode vaner ved buffet ‘en så der ikke øses mere op på tallerkenen end man kan spise.

Køkkenet er superskarpe til at anvende rester på alle mulige kreative måder.

Senest har vi indgået et samarbejde med den lokale bager ’Bogø Brød’ der bager brød af gourmetkvalitet i italiensk brændefyrede stenovn. Bogø Brød sælger udelukkende dagens brød friskt.

Vi modtager således brød der er 1 dag gammelt som vi ’frisker op’ med lidt damp i konvektionsovnen eller bager restebrød, laver bruschettas, arme riddere, øllebrød og crouton’er osv.

Når vi anvender rester går vi aldrig på kompromis med hygiejne og fødevaremyndighedernes regler for behandling af madvarer.

Vi går meget op i at følge alle køkkenstandarder. Her kan du følge med i vores Smileyordning fra Fødevarestyrelsen. Vi har altid opdateret til sidste nye kontrolbesøg.