Kost og sundhed på IEG
Kosten på IEG er mange ting. Det er energi, glæde og overskud til hele dagen. Det er ydermere fællesskab. Derfor ligger det os meget på sinde at lave en lækker, velsmagende og sund kost – uden at være fanatiske.
Vi laver så vidt muligt vores mad fra bunden. Overvejende årstidsbestemt og med danske fødevarer – suppleret med udenlandske råvare, som det ikke er muligt at dyrke i Danmark. Vi bager selv vores grove og lyse brød fra bunden. Duften af nybagt brød giver en skøn og hjemlig atmosfære.
På IEG støtter vi den lokale og økologiske handel, hvor vi kan. Vi handler hos den lokale Dagli’ brugs på Bogø samt hos Lammehave Økologi.
Madspild er et hverdagsemne, og vægtes højt i køkkenet, så vi får brugt alle vores rester fornuftigt. Vi går aldrig på kompromis med hverken hygiejne eller fødevarer myndighedernes regler for behandling af madvarer.
Hvis du har allergener eller er vegetar, klarer vi naturligvis også dette – uden det går ud over smagsoplevelsen.
Morgenmad + søndagsbrunch:
Flere forskellige slags skemad som følge af cornflakes, mysli, havregrød mm.
Hjemmebagte grovboller/brød, mager yoghurt, ost, marmelade, pålæg og selvfølgelig drikkelse i form af mælk, kaffe og te.
Om søndagen laver vi udvidet morgenbord i form af brunch. På buffeten er blandt andet at nævne røræg, bacon, pølser, frugt, pandekager, tebirkes og lignende, udvalg af brød og meget mere.
Frokost – dagens hovedmåltid:
Dagens varme ret serveres som buffet. Der serveres klassiske danske retter varieret med udenlandske retter, så smagsløgene bliver udfordret. Alle retter serveres med en variation af lækkert grønt tilbehør.
Der serveres frisk vand og mælk til maden.
1 til 2 dage om ugen serveres der vegetarisk. Dette på baggrund af de fremtrædende kostråd om plantebasseret kost – samtidig med at vi på IEG gerne vil være endnu mere miljøbevidste.
Aftensmad:
Den kolde aftensmad serveres også som buffet, og består bl.a. af magert kød, pålæg, variation af æg, fiskepålæg, 1-2 lune retter, friske salater med og uden kød, godt rugbrød og hvad vi ellers finder på. Hvis der er rester fra middagen, tilbydes dette som regel også.
Salaterne serveres både vegetariske og med kød. Der tilbydes f.eks. kylling/pasta salat, tomat/mozzarella salat og andre gode salater.
Frisk vand og mælk serveres hertil.
De tre mellemmåltider:
Der serveres tre mellemmåltider, som kan bestå af bl.a. frugt, grovboller, knækbrød, rester fra dagen, rugbrød med div. pålæg.
På de heldige aftener serveres der yderligere kage eller andet sødt.
Vi går meget op i at følge alle køkkenstandarder. Her kan du følge med i vores Smileyordning fra Fødevarestyrelsen. Vi har altid opdateret til sidste nye kontrolbesøg.